Volledig scherm
Paul Spierings. © EPA

Paul Spierings geniet van Dakar-vuurdoop: ‘Ik dacht: ik weet niet wat voor spelletje dit is’

Paul Spierings uit Sint-Michielsgestel kon zijn geluk niet op na afloop van zijn Dakar-debuut. Of de eerste klap een daalder waard is? ,,Ik denk wel vijf, haha. Ik heb er weinig woorden voor, ik heb genoten.”

Bij de motoren eindigde Spierings als 64ste, met een achterstand van 24.17 minuten op winnaar Barreda Bort uit Spanje. Wesley Pittens uit Vorstenbosch finishte als 60ste, Boekelaar Mark Tielemans (59ste) en Edwin Straver uit Rijswijk (54ste) deden het nog iets beter. Spierings kon er niet mee zitten: ,,Ik ben zo blij, het was geweldig.”

Bij aanvang van de eerste etappe was er aanvankelijk een misverstand over de waypoints. ,,Ik begreep dat ze geen ontvangst hadden met de satelliet en dat alles plat lag”, zei Spierings daarover na afloop. ,,Ik dacht ik blijf daar even staan, ik weet niet wat voor spelletje dit is. Dadelijk snijd ik me in de vingers en ben ik de eerste dag al klaar. Dus ben ik blijven staan, pal in de zon.”

‘Goede training’

Uiteindelijk stapte de Gestelaar na een kwartier op, nadat een aantal concurrenten al was vertrokken. ,,Ik dacht ik kom niemand tegen, dat is meteen een goede training. Kijken of ik het spelletje een beetje snap. Nou, ik kwam er dus wel een paar tegen en die waren aan het zoeken. Ik heb genoten.”