Volledig scherm
Tilburg Trappers op archiefbeeld. © Beeld Werkt

Piranhas bijten niet, Trappers wint en revancheert zich

Trappers wilde zich zondagmiddag tegen Rostock Piranhas revancheren voor het verlies van vrijdag in en tegen Leipzig. Het werd daar 3-2 na overtime: het eerste puntverlies voor de Tilburgse koploper.

Voor aanvang schalde er een noodoproep door de ijshal om toch vooral het stadion te verlaten. Zowel de spelers op het ijs als een groot deel van het publiek gaven daar geen gehoor aan. Rook van een oventje bleek de oorzaak van de automatische melding, maar niets aan de hand dus.

In de eerste periode was het allemaal wat tam van beide kanten. Danny Stempher opende de score in minuut 10 maar ook Rostock was af en toe gevaarlijk. Max Hermens was nog het dichtst bij een tweede treffer in de 17e minuut. Zonder tijdstraffen kwam er met een 1-0 tussenstand een eind aan de eerste periode.

Het kon ook niet anders of er zouden nog tijdstraffen volgen. En die kwamen er ook. De Duitsers konden zich het minst beheersen en Trappers kreeg zo de eerste kans op powerplay. Verder dan een schot op de paal kwam het niet.

Aangeslagen en moegestreden

Bij de tweede powerplay-situatie voor Trappers kregen de Duitsers zelfs de beste kans. Nadat Trappers zelf net weer compleet was, scoorde opnieuw Stempher: 2-0. De Duitsers waren aangeslagen en moegestreden. In ondertal kwam Trappers in minuut 39 en 40 zelfs op een comfortabele 4-0 voorsprong. Ivy van den Heuvel en Ryan Collier scoorden.

Periode 3 was dus alleen nog voor de statistieken zo leek het. Trappers nam het echter te licht op en al snel stond het 4-2. Trappers herstelde zich echter tijdig en via Jordy Verkiel werd het nog 5-2.