Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Premier League-hegemonie Van Gerwen en Taylor: vijftien jaar dominantie

Michael van Gerwen sloot donderdagavond voor de zevende keer op rij de Premier League Darts af als koploper. De darter uit Vlijmen versloeg Oostenrijker Mensur Suljovic (8-5), waardoor hij zich van de koppositie verzekerde.

Met zijn zevende winst van de reguliere ranglijst is ‘Mighty Mike’ dartslegende Phil Taylor tot op één zege genaderd. ‘The Power’ won de Premier League acht keer op rij. Van Gerwen was de eerste die Taylor van de koppositie af kon houden. Vanaf dat moment werd de hegemonie door Van Gerwen overgenomen.

De koppositie kwam mede tot stand door de nederlaag van concurrent Rob Cross. De Engelsman ging onderuit tegen James Wade (6-8), die zich daarmee toegang verschafte tot de halve finale. Naast Cross en Wade heeft ook Daryl Gurney zich bij de laatste vier gevoegd. Die laatste is de tegenstander van Van Gerwen in de halve finale. In de laatste vier ontmoetingen ging Van Gerwen drie keer onderuit tegen Gurney.

Volgende week donderdag zal in Londen om de titel gestreden worden door het viertal. De winnaar zal met de hoofdprijs van 290.000 euro naar huis gaan. De leidende positie van Van Gerwen na zestien speelronden leverde de Vlijmense darter al 29.000 euro op.