PSV’er Sam Lammers krijgt Goirlese sportprijs van Ireen Wüst

VideoDe aan zijn knie geblesseerde PSV-voetballer Sam Lammers was donderdagavond niet aanwezig in het Philips Stadion, maar in de kantine van zijn oude amateurclub VOAB om een prijs in ontvangst te nemen. Uit handen van schaatsster Ireen Wüst kreeg hij  een naar haar genoemde trofee.

De Ireen Wüst trofee wordt sinds 2009 eens in de twee jaar toegekend aan een sporter of sportteam waarvan de geleverde sportprestatie een bijzondere uitstraling heeft op de gemeenschap van de gemeente Goirle. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van Ireen Wüst, een oorkonde en een geldbedrag van 1.500 euro..

Eerdere winnaars

Met het uitreiken van de Ireen Wüst trofee wil de gemeente Goirle sportdeelname van inwoners bevorderen.  Eerdere winnaars van de trofee zijn Noortje en Bregje de Brouwer (2017, synchroonzwemmen), Timo Roosen (2015, wielrennen), Eefje Muskens (2013, badminton), Marleen van Iersel (2011, beachvolleybal) en Grim Vuijsters (2009, judo). De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van Ireen Wüst, een oorkonde en een geldbedrag van € 1.500,00.

Voetbalcafë

Sam Lammers kreeg het prijzenpakket uitgereikt tijdens Het Voetbalcafé, onderdeel van het lustrumprogramma van VOAB, dat zijn 90-jarig bestaan viert.  De PSV’er was naar Goirle gelokt als forumlid tijdens het voetbalcafé en werd verrast met de prijs. Andere leden van het forum waren andere beroemde oud-VOAB-spelers: Ton van de Ven (oud-Willem II), Martin van Geel (nu algemeen directeur Willem II) en Joris Mathijsen (nu technisch directeur van Willem II).

Volledig scherm
Ireen Wüst reikt de Ireen Wüst Trofee uit aan Sam Lammers, die vanwege zijn knieblessure in een rolstoel zit. © Pix4Profs / Joris Knapen