Raoul Ehren: ‘We hebben er heel diep voor moeten gaan’

videoRaoul Ehren, coach van de Bossche hockeyvrouwen, is trots op zijn ploeg, die in de halve finale van de play-offs met moeite SCHC aan de kant schoof. ,,SCHC is gewoon een topploeg”, aldus Ehren.

,,Als je ziet wat voor spelers die hebben rondlopen, wat voor hockey zij kunnen spelen... Daar win je niet zomaar van. Daar hebben we heel diep voor moeten gaan.” In de drie play-offduels met SCHCH heeft HC Den Bosch geen veldgoal gemaakt. Donderdag verloor de ploeg van Ehren met 1-0 op Stichtsche, zaterdag werd het 3-0 door twee benutte strafcorners en een strafbal en zondag viel de beslissing (1-0) door een strafcorner. ,,We hebben heel het jaar kneiterhard getraind op corners. Mooi dat dat er dan nu uitkomt”, aldus de coach van de Bossche vrouwen.  ,,Ik ben trots op hoe de ploeg de zaak heeft rechtgezet na de 1-0 nederlaag.”

Knop om

Ehren verwacht andere wedstrijden tegen Amsterdam dan tegen SCHC. ,,We hebben vier keer in acht dagen tegen SCHC gespeeld nu. De knop gaat nu om, we gaan in de Amsterdam-modus. We kennen elkaar door en door. SCHC zoekt iets meer de combinatie. Ik verwacht dat Amsterdam dat niet gaat doen.”

Het eerste finaleduel is donderdag in het Amsterdamse Bos. Wedstrijd twee is zaterdag in Den Bosch. Ook een eventueel derde duel vindt plaats in Den Bosch. 

Volledig scherm
Raoul Ehren © Orange Pictures/Ron van Dijk