Robin van Riel sportman, Nikki Vermelis sportvrouw van het jaar in Tilburg

Robin van Riel is verkozen tot Sportman van het jaar 2019 in Tilburg. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens het Tilburgse Sportgala in Theaters Tilburg. De atleet van Attila werd dit jaar Nederlands indoorkampioen op de 1500 bij junioren én senioren. 

Bij het EK voor junioren eindigde hij als tweede op deze afstand. Vermelis hield de andere twee genomineerden, bowler Bart van Beers en breakdancer Menno van Gorp, bij de verkiezingen achter zich. 

Nikki Vermelis

Tilburgs Sportvrouw van het jaar werd Nikki Vermelis. Zij loopt  ‘Spartan-runs’, hindernisparkoersen. Ze pakte titels in Engeland en Ierland en werd bij het WK in Griekenland vierde.  Vermelis versloeg bij deze lokale verkiezingen hockeyster Ireen van den Assem en atlete Tanita Hofmans. 

Jeugdsporters

Jeugdsporter bij de jongens is de 11-jarige hip-hopdanser Givano Mooring geworden (Nederlands kampioen solo, duo en team in zijn leeftijdscategorie), bij de meisjes werd atlete Willemijn Fuite (17) verkozen. Zij werd in haar leeftijdscategorie wereldkampioene cross. Bij de jeugdsporters werd de U12 van Tilburg Trappers het sportteam van het jaar, daarmee de kunstschaatsers van Sky’linis en het U12-team van Volley Tilburg achter zich latend. 

G-team SVG

Het G-vrouwenteam van SVG won de hoofdprijs bij sporters met een beperking. Hester Elissen en de Tilburgse speelsters van het Nederlands voetbalteam dat tweede werd bij de World Transplant Games, werden daarmee verslagen. Tenslotte was er de prijs voor de sportvrijwilliger van het jaar. Die ging naar vier leden van de familie Westland, die zich al jaren inzetten op allerlei gebied bij Volley Tilburg.

Volledig scherm
Nikki Vermelis, Tilburgs sportvrouw van het jaar 2019. © -
Volledig scherm
Robin van Riel (midden). © BD