Robin van Roosmalen tijdens een eerder MMA-gevecht met vader William.
Volledig scherm
Robin van Roosmalen tijdens een eerder MMA-gevecht met vader William. © Privéfoto

Robin van Roosmalen maakt langverwacht MMA-debuut voor Bellator

Het hing al een tijdje in de lucht, maar op zaterdag 26 oktober maakt Robin van Roosmalen (29) zijn langverwachte debuut voor Bellator. De MMA-vechter uit Den Bosch neemt het in de Mohegan Sun Arena in Connecticut op tegen de 25-jarige Amerikaan Cris Lencioni. Het wordt zijn derde gevecht. 

Van Roosmalen tekende in mei een contract bij Bellator, een van de grootste MMA-organisaties in de wereld. De Bosschenaar was jarenlang een van de toppers van Glory, maar had het als kickbokser wel gezien. Hij vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en verhuisde daarom naar Fort Lauderdale. Daar traint hij met gelijkgestemden. ,,Iedereen heeft dezelfde doelstellingen. Dat maakt het makkelijker om in de VS te leven, in Nederland had ik na een training vaak niets te doen. Mijn vrienden waren aan het werken als ik vrij was”, zei Van Roosmalen eerder al. 

De Bosschenaar wil niets liever dan doorbreken in het MMA en is met een contract bij Bellator aardig op weg. De UFC geldt echter als het heiligdom in het mixed martial arts, daar wil Van Roosmalen uiteindelijk ook naartoe. ,,Ik moet nu eerst wedstrijden gaan vechten en ervaring opdoen. Geef me anderhalf jaar de tijd en dan heb ik die Bellator-wereldtitel te pakken”, stelde de 29-jarige Pokerface eerder in een interview met het Brabants Dagblad

Derde wedstrijd

Van Roosmalen vocht ook al twee partijen in het MMA, die hij beide wist te winnen. De partij tegen Lenconi wordt zijn derde wedstrijd. De Amerikaan vocht al zes wedstrijden, waarvan hij er vier wist te winnen en twee verloor.