Volledig scherm
Robin van Roosmalen was zowel in het veder- als in het lichtgewicht wereldkampioen bij Glory. © Glory

Robin van Roosmalen zegt kickboksen vaarwel en wordt collega van Conor McGregor: ‘Ik kom eraan!’

Vechtsporter Robin van Roosmalen (29) uit Den Bosch maakt de overstap naar het mixed martial arts (MMA) en zegt het kickboksen voorlopig vaarwel. Pokerface tekende eerder deze week een contract bij Paradigm, waar ook de Ierse MMA-legende Conor McGregor onder contract staat. 

Van Roosmalen maakte de laatste jaren vooral furore bij Glory, ’s werelds grootste kickboksorganisatie. De Bosschenaar greep zowel de wereldtitel bij de veder- als bij de lichtgewichten en won tien van zijn laatste twaalf partijen. Zijn laatste gevecht, eind september, leverde een nederlaag op. Van Roosmalen stelde toen al dat hij sowieso ging stoppen als vedergewicht. ,,Dit was een wijze les voor mij. Ik heb een kadootje weggegeven.”

De Bosschenaar verhuist voor zijn MMA-loopbaan naar Fort Lauderdale, waar hij gaat trainen bij de fameuze sportschool Hard Knocks 365, die wordt geleid door de Nederlander Henri Hooft. ,,Na tien jaar op het hoogste niveau te hebben gekickbokst ben ik trots dat ik nu fulltime de overstap maak naar het MMA”, benadrukt Van Roosmalen in een statement. ,,Ik heb het volle vertrouwen in mezelf en in mijn team om de volgende stappen te zetten in mijn carrière. Het beste moet nog komen, 2019 gaat mijn jaar worden”, vervolgt hij zelfverzekerd. 

Miljonair

Van Roosmalen flirtte al langere tijd met het MMA; hij vocht ook al twee partijen, die hij beide wist te winnen. Eerder zei hij al tegen het Brabants Dagblad dat het hem stak dat hij als kickbokser niet kreeg wat hij in zijn ogen hoort te verdienen. ,,Als ik in het MMA hetzelfde niveau zou bereiken dan als kickbokser, was ik al lang miljonair geweest. Na één gevecht waarschijnlijk al.” Toen al hoopte hij vurig op een kans in het MMA. ,,Dat moet me ook gegund worden. Als ik die kans krijg, weet ik zeker dat ik het ga redden.” Dat mag hij in 2019 gaan bewijzen.