Volledig scherm
Archieffoto Roef!. © Renata Jansen/Orange Pictures

Roef! herpakt zich in tweede duel in strijd om het landskampioenschap

De softbalsters van Roef! hebben zaterdagmiddag in de Holland Series, een best of three met als inzet het landskampioenschap in de Golden League, op het sportpark van Onze Gezellen in Haarlem de eerste wedstrijd tegen regerend landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem met 4-1 verloren. 

Het tweede duel werd door de ploeg uit Moergestel afgetekend met 7-0 gewonnen. Zondag wordt de beslissende wedstrijd gespeeld, om vier uur.

De nederlaag was geen overwinning van Olympia, vond trainer Jeroen Swers. ,,We hebben van onszelf verloren. Alle vier de punten komen op ons conto. Te veel foutjes gemaakt. Had te maken met de spanning: voor de eerste keer een finale spelen, dat deed wat met die meiden.”

In de laatste slagbeurt wist Cindy van der Zanden de eer te redden. Dat punt was tevens het kantelpunt, zegt Swers. ,,Het lanceerde ons voor de wedstrijd, gaf ons het gevoel: we kunnen scoren. Dat hebben we ook gedaan, op een geweldige manier. Binnen vijf innings was de klus geklaard. 7-0, dat is een uitslag, hoor. We hebben een harde klap uitgedeeld. Maar op die derde wedstrijd kun je geen peil trekken. We zijn elkaar dit seizoen elf keer tegengekomen, wij wonnen zes keer. Beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd.”