Volledig scherm
Nick Oudendag was zaterdag goed voor 9 punten en 9 rebounds tegen Forward Lease Rotterdam. © New Heroes

Scherpschutters New Heroes schieten zich naar koppositie in eredivisie, maar...

New Heroes schoot met scherp zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam. Na een heerlijk basketbalavondje in De Maaspoort stopte de teller op het scorebord uiteindelijk pas bij 114-86.

Door dat resultaat en door de verrassende nederlaag van Donar thuis tegen ZZ Leiden (103-112) stijgt New Heroes naar de eerste plaats in de eredivisie. Al geeft die stand natuurlijk wel een vertekend beeld.

De Bossche ploeg heeft nu 48 punten uit 30 wedstrijden, Donar staat tweede met 46 punten uit 27 duels. Het leidt amper twijfel dat de Groningse ploeg straks toch nog als nummer 1 de play-offs in zal gaan.

Slecht nieuws
Voor New Heroes is de winst van Leiden in Groningen eigenlijk zelfs slecht nieuws. De Bossche ploeg moet nu in elk geval een van de nog resterende twee competitieduels winnen om zeker te zijn van de tweede plaats en een mogelijke terugval naar de ongewenste vierde plek te voorkomen.

Vierde worden in de eredivisie betekent immers zeer waarschijnlijk een ontmoeting met nummer 1 Donar in de halve finales van de play-offs. De nummers twee en drie treffen de Groningers op zijn vroegst in de finale.

En de laatste twee duels van New Heroes zijn niet de simpelste: komende zaterdag uit tegen nummer drie Zwolle en de week daarop thuis tegen regerend landskampioen Donar.

Gas
Even terug naar de wedstrijd van zaterdag. Daarin gaf New Heroes vanaf het begin voluit gas tegen Rotterdam. Na het eerste kwart was het al 30-14. In kwart twee (22-29) haperde de motor even, maar kwart drie (35-20) en kwart vier 27-23) zorgden toch nog voor een hele dikke winst: 114-86.

Topscorer bij New Heroes was zaterdag Norville Carey met 21 punten. Malik Morgan tekende voor 19 punten, Mike Miklusak voor 18 en Keshun Sherrill voor 16. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement