Volledig scherm
Mitch Bruijsten en Brock Montgomery voor het doel van Bjorn Linda. © Beeld Werkt

Scorpions spant rechtszaak aan over kleur broek Trappers-goalie

De ijshockeyers van Tilburg Trappers leken zich dinsdagavond te plaatsen voor de finale van de play-offs in de Oberliga door de beslissende vijfde halvefinalewedstrijd tegen Hannover Scorpions met 6-0 te winnen. Maar de Duitsers hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Duitse ijshockeybond.

De rechtszaak gaat over duel 3 in deze serie. Toen zou, volgens Scorpions een niet-speelgerechtigde speler bij Trappers hebben meegedaan.  Het gaat daarbij om goalie Ian Meierdres, die volgens de clubleiding van Scorpions een verkeerde kleur broekhoes aan had tijdens de wedstrijd en daardoor niet-speelgerechtigd zou zijn.  

Woensdag uitspraak

Volgens het bericht op de officiële Facebookpagina van Scorpions doet de rechter woensdagmiddag uitspraak in deze kwestie. Maar volgens Peter-Paul van Rooij, teammanager van Trappers, heeft de rechter al uitspraak gedaan. ,,Wij hebben van de voorzitter van de Duitse ijshockeybond papieren ontvangen met daarop de uitspraak. Scorpions is in alles in het ongelijk gesteld." 

Het zou volgens Van Rooij in theorie kunnen dat de ploeg uit Hannover tegen die uitspraak in beroep is gegaan en dat daar woensdagmiddag duidelijkheid over komt. ,,Maar wij zien dat met alle vertrouwen tegemoet."   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement