Volledig scherm
Het seizoen van New Heroes is ten einde. © BD

Seizoen New Heroes voortijdig ten einde

'Do or die'. Zo stond de derde wedstrijd in de play-offs tussen New Heroes en Forward Lease Rotterdam in het programmaboekje van de Bosschenaren omschreven. Voor New Heroes werd het 'die'. 

De ploeg van coach Silvano Poropat verloor met 89-92 van de Rotterdammers en is uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Halverwege het duel keek de thuisploeg al tegen een 38-47 achterstand aan.

New Heroes had aan het begin van het duel moeite met scoren. Mike Miklusak, Nick Oudendag, Maarten Bouwknecht en Stefan Wessels hadden de kans om het thuispubliek te laten gaan zitten. De toeschouwers van de Bosschenaren gaan pas zitten na de eerste score van New Heroes. Het duurde bijna drie minuten voordat Wessels toesloeg, de stand was op dat moment 2-6. De Bosschenaren wisten zich te herstellen en stonden aan het eind van het eerste kwart met 18-14 voor.

In het tweede kwart ging het mis voor het team van Poropat van 24-22 werd het 24-36. De Bosschenaren knakten niet, maar bleven vechten. New Heroes zocht de kleedkamer op met een 38-47 achterstand.

Buzzer

Na rust kwam liep het verschil in eerste instantie verder op 43-56, maar de thuisploeg gaf niet op. Oudendag zweepte het publiek nog eens op. De Maaspoort was bij lange na niet uitverkocht, maar de toeschouwers van de thuisploeg moedigden hun spelers wel aan. Het derde kwart leek met een 65-69 stand te eindigen, maar in de buzzer wisten de Rotterdammers nog een driepunter binnen te schieten: 65-72.

Dat deden de Zuid-Hollanders ook aan het begin van het vierde kwart aan het einde van hun schotklok: 65-75. In het vervolg knokten de Bosschenaren zich nogmaals terug. Vijf minuten voor tijd bracht een score van Norville Carey de thuisploeg op voorsprong: 80-79. Een spannende slotfase met scores over en weer volgden. Pim de Vries leek met een rebound en score een belangrijke rol te spelen. Met iets meer dan een minuut te spelen was het verschil drie punten in het voordeel van New Heroes: 89-86. Maar de Bosschenaren konden die voorsprong niet behouden: 89-92. Daardoor komt er een vroeg einde aan het seizoen van de thuisploeg en konden de Rotterdamse supporters feestvieren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement