Reno de Hondt (voorgrond) in actie namens Trappers.
Volledig scherm
Reno de Hondt (voorgrond) in actie namens Trappers. © Pix4Profs / Joris Knapen

Selber Wölfe lijkt eerste opponent Trappers te worden in de play-offs

Het heeft er alle schijn van dat Selber Wölfe de eerste tegenstander wordt van Tilburg Trappers in de eerste ronde van de play-offs in de Oberliga.

Trappers heeft zich al verzekerd van de eerste plaats in de Oberliga Nord en krijgt in de eerste ronde van de play-offs te maken met de nummer 8 in de eindstand van de competitie van de Oberliga Süd. Met nog vier speelronden te gaan, staat Selber Wölfe op die positie. 

Twee andere clubs kunnen nog achtste worden in ‘Süd'.  EV Füssen staat te ver voor op Selber Wölfe. Blue Devils Weiden of Lindau Islanders zouden nog wel op de achtste plaats kunnen eindigen.

Stand Oberliga Süd onderin: 
7. EV Füssen  46-74
8.  Selber Wölfe 46-61
9. Blue Devils Weiden 46-56
10. EV Lindau Islanders 46-54

Trappers kwam Selber Wölfe al twee keer eerder tegen in de play-offs. In 2017 in de tweede ronde, waarin Trappers de best-of-five met 3-1 won. Vorig jaar opnieuw in de tweede ronde en toen werd het een ‘clean sweep’ voor de Tilburgers: 3-0. 

Ook tegen Blue Devils speelde Trappers al een keer in de play-offs. In de eerste ronde in 2018 werd het toen 3-0. En tegen Lindau Islanders speelden de Tilburgers vorig jaar in de eerste ronde. Nadat Lindau het eerste duel in Tilburg verrassend won (2-3 na overtime), trok de ploeg van Bo Subr de serie toch nog met 3-1 naar zich toe, al moest er in duel vier overtime aan te pas komen voor de winst.