Volledig scherm
Greg Nolan op archiefbeeld in actie voor HC Tilburg. © Beeld Werkt

Slecht nieuws voor HC Tilburg-middenvelder Nolan: spierscheuring in schouder

Met goede hoop ging Greg Nolan richting het ziekenhuis voor een MRI-scan. Twee dagen later kreeg de middenvelder van HC Tilburg de ergst denkbare uitslag: een spierscheuring in de schouder. Om volledig te herstellen is een operatie nodig. ,,Ik ben heel erg geschrokken.”

Toch heeft Nolan in samensprak met de chirurg en hoofdtrainer Jeroen Delmée oplossing gevonden om toch speelminuten te kunnen maken. De 25-jarige Brit werkt de komende weken een herstelprogramma af, waarna hij mogelijk nog voor de winterstop, tegen Amsterdam en Rotterdam, kan opdraven.

,,Ik kan de spieren niet erger beschadigen dan dit. De kans bestaat wel dat ik ze opnieuw scheur als ik op het veld sta. Gelukkig ga ik vrij snel daarna (25 oktober, red.) onder het mes”, zegt een bedroefde Nolan. “En mocht ik geen progressie boeken in het hersteltraject, dan volgt de operatie eerder.”

Het risico om nooit meer te kunnen hockeyen, loopt hij niet. ,,Anders had ik dit ook niet gedaan. Hockey is mijn leven. Ik wil niets riskeren.” Ondanks de tegenslag klinkt Nolan hoopvol. ,,Dit is slikken, maar ik verschijn hoe dan ook topfit aan de tweede seizoenshelft.”