Volledig scherm
Joy Turpijn in actie tegen Mexico tijdens het OKT in Spanje. © Spelten Marco

‘Slechts’ negen spelers van Trappers naar OKT in Kazachstan

Tilburg Trappers is nog altijd de hofleverancier van het Nederlands ijshockeyteam voor het olympisch kwalificatie toernooi (OKT) in Kazachstan, maar er doen ‘slechts’ negen spelers van de Tilburgse club mee.

Dat maakte de ijshockeybond vrijdag bekend. Bij het vorige OKT in Spanje waren Aleksei Logninov, Jordy van Oorschot en Mickey Bastings er ook nog bij. Zij ontbreken nu om diverse redenen. Het Nederlands ijshockeyteam speelt vanaf donderdag 6 februari in Nur-Sultan in Kazachstan het pre-Olympisch kwalificatietoernooi met Kazachstan, Polen en Oekraïne. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de laatste fase van de olympische kwalificatie die aan het einde van de zomer wordt gespeeld. Dat betreft dan een poule in Slowakije, Letland of Noorwegen. 

Subr bondscoach

Trappers-coach Bo Subr staat in Kazachstan als bondscoach in de bank, met Flyers-coach Mike Nason als zijn assistent. Doug Mason mist het toernooi vanwege verplichtingen elders. Trappers-assistent Josh Mizerek blijft in Nederland omdat Trappers tijdens de afwezigheid van het Nederlands team een competitiewedstrijd afwerkt. Hij staat dan bij de Tilburgers in de bank als hoofdverantwoordelijke.

Tijdens het eerste OKT in Spanje schakelde Oranje naast het gastland ook Mexico en Taiwan uit. 

Selectie Oranje:
Goalies:  
Ian Meierdres (Trappers), Martijn Oosterwijk (Heerenveen), Deniz Mollen (Nijmegen).
Verdedigers: Jordy Verkiel, Kilian van Gorp, Boet van Gestel (Trappers), Ernesto Klem (Berlijn), Niels van der Vossen (Heerenveen), Stijn Knoop (Den Haag), Luke Zwartbol (Nijmegen).
Aanvallers: Bartek Bison, Jonne de Bonth, Reno de Hondt, Raymond van der Schuit, Danny Stempher (Trappers), Lars den Edel (Heerenveen), Luca Heutmekers (Geleen), Tom Marx (Geleen), Joey Oosterveld (Den Haag), Jord Smit (Heerenveen), Joy Turpijn (Zoetermeer), Nick Verschuren (Geleen), Ronald Wurm (Heerenveen).

Speelschema
6 februari, 10.00 uur: Polen - Nederland
7 februari, 14.30 uur: Kazachstan - Nederland
9 februari, 08.00 uur: Nederland - Oekraïne