Volledig scherm
PREMIUM
Onder leiding van Jeroen Swers heeft Roef! er een goed seizoen op zitten, met Europees spelen als beloning. Wordt het team ook nog landskampioen? © Renata Jansen/Orange Pictures

Softbalsters Roef! gaan voor het eerst Europa in: ‘We hebben een uitstekend seizoen gedraaid’

Een unicum voor de softbalsters van Roef!: door bovenaan de competitie te eindigen, gaat het team uit Moergestel voor het eerst Europa in.

Je speelt in de top van het softbal. Je zou denken: dan ben je, zeker met het oog op de nakende ontknopingen, op de hoogte van de regels, gesteld door de KNBSB. De meiden van Roef! waren kennelijk verdwaald in de laatste ontwikkelingen rondom de titelstrijd. Daarom kon Jeroen Swers (33) de meiden afgelopen zaterdag, toen de eerste wedstrijd tegen Sparks Haarlem met 2-6 was gewonnen, een verbaal cadeau aanbieden.

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.