HC Tilburg
Volledig scherm
HC Tilburg © Pix4Profs / Joris Knapen

Spelers HC Tilburg komen club financieel tegemoet, club verwacht ruim een ton verlies

Begin vorige maand kondigde HC Tilburg al aan de betalingen aan coaches op te schorten, nu dragen ook de hockeyers en hockeysters hun steentje financieel bij. Moeilijk was het niet om de gesprekken te voeren, zegt voorzitter Rob Kluyt. ,,Het is niet uit wanbeleid, maar vanwege de ontwikkelingen in de wereld. We waren er daarom ook vrij snel uit. Iedereen moet water bij de wijn doen in deze tijd.”

Door de coronacrisis loopt de club 300.000 euro aan verwachte baromzet mis en lijdt de club een verlies tussen de 100.000 à 200.000 euro, zegt Kluyt. Toen de hockeybond bekendmaakte het seizoen per direct te beëindigen ging de club direct met de spelers om de tafel om de huidige situatie te bespreken en het seizoen financieel te kunnen afronden.

Hoe ziet die financiële compensatie er uit? ,,Ik wil niet op de persoon ingaan, maar iemand met een auto van de club kan gewoon blijven rijden en een speler uit het buitenland kan gewoon naar de winkel om eten te kopen. Met de spelers die spelen voor een korting op de contributie en een onkostenvergoeding ben je al snel klaar natuurlijk.”

Oude voet

Voor komend seizoen verwacht voorzitter Kluyt grotendeels op de zelfde voet verder te kunnen ondanks een kleinere begroting dan dit seizoen (2 miljoen euro) – eind juni wordt de begroting definitief gemaakt. ,,We hebben de organisatie heel flexibel ingericht zodat we makkelijk kunnen afschalen of opschalen als het weer heel goed gaat.”

Verkeert de club in zwaar weer? ,,We zijn een rijke vereniging met vet op de botten, maar misschien moeten we wel de leden vragen om zelf de koffie te tappen in plaats dat we mensen hiervoor inhuren”, legt voorzitter Kluyt uit. ,,Dat is ook weer de charme van een vereniging. Maar nog een seizoen zoals dit en dan moeten we bij elke investering de hand ophouden.”