Volledig scherm
Smolders mist het EK. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Springruiter Smolders uit Lage Mierde mist EK in Rotterdam

Harrie Smolders uit Lage Mierde komt niet in actie op het EK voor springruiters, later deze maand in Rotterdam. Hij krijgt zijn toppaard Don niet op tijd in vorm voor de titelstrijd in het Kralingse Bos. Doron Kuipers, met zijn paard Charley, neemt de plek in van Smolders in het Nederlands team. Bart Bles (Israël) is eerste reserve.

“Harrie krijgt Don niet op tijd in de juiste vorm die nodig is voor een kampioenschap. Dat is supervervelend, maar dan zit er niet anders op dan door te schakelen”, zegt bondscoach Rob Ehrens. “Voor een EK, zeker in eigen land, moet je in de flow zitten, anders werkt het niet. Het is enorm jammer, maar een onderdeel van de sport.”

Het team van springruiters voor het EK bestaat verder uit Marc Houtzager (Calimero), Maikel van der Vleuten (Dana Blue) en Frank Schuttert (Lyonel D).

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.