Volledig scherm
PREMIUM
International 8 Year Old (2nd Round) by LHK Insurancevan GRUNSVEN Jens ride GREATLIGHT VDL - NED © Christophe Tanière/FEI

Springruiter Van Grunsven wil in Dublin in voetsporen van ‘Tante Anky’ treden

Springruiter Jens van Grunsven wil in de voetsporen treden van zijn tante Anky. Groot worden in de paardensport. Het 23-jarige talent uit Erp is hard op weg. De bondscoach neemt hem zelfs mee naar de FEI Nations Cup in Dublin.

Als Jens van Grunsven met zijn paard het gras betreedt in het grote stadion in Dublin, gaan de handen van het publiek op elkaar. De Ierse speaker vertelt dat de ruiter het neefje is van dressuurlegende Anky van Grunsven. Dat zal hij nog vaker gaan horen, maar Jens gaat zijn eigen weg. Hij staat bij de Dublin Horse Show aan de vooravond van een carrière als springruiter op het hoogste niveau.

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.