Volledig scherm
Kaza Kajami-Keane van Landstede tegenover Stefan Wessels (rechts) van New Heroes. © Albert Ten Hove

Sterk New Heroes bezorgt Landstede eerste nederlaag

De basketballers van New Heroes hebben donderdagavond een flinke slag geslagen in de Dutch Basketball League. De Bosschenaren wonnen op bezoek in Zwolle bij Landstede met 74 tegen 67. Daardoor raakte de koploper zijn ongeslagen status kwijt.

In het eerste en tweede kwart ging de wedstrijd gelijk op. Na de rust greep Den Bosch echter de leiding en sloeg het een flink gat. Bij het ingaan van het laatste bedrijf bedroeg de voorsprong van New Heroes twaalf punten: 48-60.

In de laatste minuten probeerde Landstede terug te komen. New Heroes bleef echter sterk verdedigen en behield zo voldoende marge. Een belangrijke slag in de competitie en een flinke mentale tik dus voor Landstede.

Door de zege lopen de Boschenaren twee punten in op de ploeg uit Zwolle en stijgen ze naar waarschijnlijk de derde plaats. De achterstand bedraagt nu nog zes punten. New Heroes heeft echter nog altijd twee wedstrijden te goed op Donar en Landstede. De laatste nederlaag van Landstede was toevallig ook al tegen New Heroes, in de voorbereiding. Het was ook de wedstrijd dat Stefan Wessels zijn hand brak. Hij is pas sinds vorige week weer terug bij New Heroes.