Volledig scherm
Mikki Roberts opende de score namens HC Tilburg © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Strafcorners helpen HC Tilburg langs stadsgenoot Were Di

De dames van HC Tilburg kunnen eindelijk zeggen dat zij de beste van Tilburg zijn. Dankzij rake strafcorners van Mikki Roberts en Frederique Derkx werd Were Di met 2-0 opzij gezet.

Het duurde even voordat de derby tussen Tilburg en Were Di op gang kwam. Tilburg was de betere, kreeg ook veel strafcorners, maar benutte die niet. Were Di zette daar weinig tegenover. De wedstrijd had een doelpunt nodig om tot bloei te komen.

En dat doelpunt kwam er. Na 49 minuten pushte Mikki Roberts raak, en dus kwam de wedstrijd tot leven. Were Di kroop uit haar schulp en daardoor ontstond er ruimte voor Tilburg. Ex-international Frederique Derkx besliste het duel twee minuten later. Een mooie strafcornervariant werd tot doelpunt gepromoveerd: 2-0

Were Di probeerde het nog wel maar kwam niet in de buurt van goalie Lotte Kleinen. En dus is het feest in de bossen van Tilburg. 

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”