Teleurstelling bij Trappers: ‘Al die verre busreizen voor niks geweest’

Het nieuws dat de ijshockeycompetitie voor Tilburg Trappers per direct is beëindigd vanwege het coronavirus kwam woensdagmiddag niet meer helemaal onverwacht, maar de teleurstelling is er niet minder om.

Aanvoerder Mickey Bastings verzuchtte dat hij en zijn ploeggenoten nu al die verre busreizen naar onder meer Rostock, Hannover en Leipzig voor niks gemaakt hebben. Trappers komt namelijk uit in de Duitse Oberliga, het derde niveau daar. ,,Die hele competitie duurt enorm lang en je bent vanwege dat vele reizen vaak van huis. En dat met één doel: de play-offs”, aldus Bastings. ,,Dat er juist nu een punt gezet wordt achter het seizoen, een paar dagen voor de start van de play-offs, maakt het extra zuur.”

Of er nog getraind wordt, Bastings weet het niet. ,,Het is niet meer nodig. Alleen misschien nog wel jongens die met het Nederlands team in april aan het WK meedoen. Maar de kans is groot dat ook dat toernooi eruit gaat. Er zijn al meerdere eindtoernooien geschrapt inmiddels.” 

Trappers zal dus nog een jaar moeten wachten voordat het een poging kan doen om de vorig seizoen verspeelde Oberligatitel (EV Landshut won de finale van de play-offs met 3-2) te heroveren. 

Een woordvoerder van Trappers liet weten dat de club financieel gezond is en door dit besluit niet zal omvallen. De club heeft in de begroting rekening gehouden met slechts één ronde play-offs. 

Mickey Bastings (rechts).
Volledig scherm
Mickey Bastings (rechts). © Jan-Malte Diekmann