Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Lendl in actie tegen Boris Becker in de Maaspoort in Den Bosch tijdens het Tennisgala. © ANP

Tennistoppers verzamelden zich in Den Bosch: ‘Tegenwoordig zou het gaan om astronomische bedragen’

VAN DE KALENDERJe kunt het je nu nauwelijks nog voorstellen, maar halverwege de jaren 80 kwamen wereldtoppers als Boris Becker, Steffi Graf, Yannick Noah en Ivan Lendl ‘gewoon even’ op een doordeweekse avond naar de Maaspoort in Den Bosch om een demonstratiewedstrijd te spelen.

Sportmarketing-goeroe Frank van den Wall Bake (74) was het brein achter dit evenement. ,,Ik had destijds Nashua als klant en directeur Huub van den Boogaard had de visie dat sport en business goed samen gingen. Hij wilde graag gasten uit kunnen nodigen bij unieke tenniswedstrijden, met een hapje en een drankje. En uiteraard moest dat in Den Bosch plaatsvinden omdat daar het Nashua-hoofdkantoor zat.”

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.