‘Thuisspeler’ Van Erp in halve finale NK driebanden; steun van luidruchtige fans

VIDEOHij woont weliswaar in Heeswijk en het NK driebanden wordt in Berlicum gehouden, maar Jean van Erp speelt wel degelijk thuiswedstrijden tijdens het toernooi . Aangemoedigd door een flinke groep aanhangers is hij inmiddels doorgedrongen tot de halve finale.

In de kwartfinale rekende Van Erp zaterdagavond af met Hagenaar Glenn Hofman , die vooraf licht favoriet was.  Luidkeels aangemoedigd door zijn fans - wat tegenwoordig gewoon mag tijdens een biljartwedstrijd - schoot de Erpenaar uit de startblokken: 9-0. Hofman, al twee keer tweede tijdens een NK, gaf zich nog niet gewonnen. Hij  probeerde aan te haken maar telkens slaagde Van Erp erin de voorsprong behoorlijk groot te houden. 

Volledig scherm
Jean van Erp © BD

‘Varken’

Vlak voor de korte pauze in de partij maakte hij er met een serie van zeven caramboles 26-12 van.  Hofman kam terug tot 28-20 maar werd toen gevloerd door een lucky van Van Erp, die het 'varken’ liet volgen door nog drie caramboles in deze beurt: 33-20. Dat leek de nekslag voor Hofman, maar de Hagenaar gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 36-31. Van Erp toonde zich een ware iceman en maakte er 40-31 van in 20 beurten. Hofman had nog de nabeurt, maar hij miste de afstoot. 

Van Erp speelt zondag in de tweede halve finale, die om 12.30 uur begint. Zijn tegenstander is dan een andere Hagenaar, Jeffrey Jorissen. In de eerste halve eindstrijd (10.30 uur) staan twee West-Brabanders tegenover elkaar: wereldkampioen Dick Jaspers uit Sint-Willebrord en Barry van Beers uit Rijsbergen. De finale staat voor 15.00 uur geprogrammeerd.