Volledig scherm
Ton van Genugten. © AP

Tijdstraf Van Genugten in tweede etappe Dakar Rally, teammanager dient protest in

Ton van Genugten moet vrezen voor een tijdstraf. De trucker uit Eersel, die op de openingsdag knap als tweede eindigde, kreeg in de tweede etappe een penalty van twintig minuten opgelegd. Teammanager Henk van Leuven heeft de wedstrijdleiding om bewijs gevraagd en de tijdstraf aangevochten.

Volgens de wedstrijdleiding zou Van Genugten onderweg een waypoint hebben gemist. Niets van waar, zo stelt Peter Willemsen. De navigator zei het op zijn gps gezien te moeten hebben als hij een waypoint had gemist. Blijft de straf gehandhaafd, dan zakt de Eerselnaar van de vijfde naar de tiende plaats in de etappe en van de vijfde naar de negende plaats in het klassement. Van Genugten voltooide de etappe overigens zonder voorruit.

Maurik van den Heuvel startte de tweede etappe als achttiende, maar finishte knap als achtste. De Boekelse trucker verloor wel een paar minuten, omdat de luchtkussens achter zijn truck bungelden. ,,Als we die zouden verliezen en een lekke band zouden krijgen, was het klaar geweest. Dus die hebben we maar weer even goed opgeborgen", zei Van den Heuvel. 

Derde etappe

De derde etappe start vanmiddag om 15.00 Nederlandse tijd. Gerard de Rooy start om 15.04 Nederlandse tijd, Maurik van den Heuvel om 15.18 uur en Ton van Genugten om 15.30 uur - als zijn tijdstraf blijft staan.