Volledig scherm
Archiefbeeld HC Tilburg van de wedstrijd tegen Oranje Rood eind april. © Orange Pictures

Tilburg in achtervolging na nederlaag tegen Amsterdam

Door de nederlaag tegen Amsterdam heeft HC Tilburg directe handhaving niet meer in eigen hand. Het verloor de laatste thuiswedstrijd met 1-4.

HC Tilburg begon sterk aan de wedstrijd, maar moest na drie minuten al slikken omdat een doelpunt van Mirco Pruyser werd goedgekeurd ondanks shoot en alle protesten daarna.

De tegentreffer gaf HC Tilburg energie in plaats van dat de moed in de schoenen zakte. De thuisploeg, waarvoor Noud Borsten zijn debuut maakte, joeg op de gelijkmaker.

Deze viel niet. Daarentegen kwam Amsterdam op 0-2 door Hiebendaal (tip-in) die Lucas van Bergeijk mocht bedanken voor het verspelen van de bal.

Fout Van Bergeijk

Een domper, want de gelijkmaker hing eerder in de lucht dan de 0-2. Maar in het laatste kwart streed Tilburg met het mes tussen de tanden. Het leverde een snelle aansluitingstreffer van Jip Krens op: 1-2.

Hoe graag HC Tilburg ook wilde en hoe hard het ook vocht, de gelijkmaker was te veel gevraagd. Het kreeg zelfs nog een tegentreffer van Casper Horn om de oren: 1-3. Even later werd het zelfs 1-4 via Valentin Verga.

Afhankelijk

Door de nederlaag is de ploeg van coach Jeroen Delmée afhankelijk van de concurrentie op de laatste speeldag om nog een jaar hoofdklassehockey veilig te stellen.