Volledig scherm
Volleybal stock pzc © ANP

Tilburg krijgt primeur ‘No Jump Volleybal’

In navolging van voetbal (Walking Football), hockey (Walking Hockey) en korfbal (Walking Korfbal) krijgt ook volleybal een variant die met name voor ouderen geschikt is: No Jump Volleybal. Tilburg krijgt de officiële primeur van deze sport, tijdens een door Volley Tilburg georganiseerd toernooi op 29 december.

Geen toeval , want Herman van der Aa van Volley Tilburg is de bedenker van de variant. ,,Je ziet vaak senioren uitvallen door blessures aan enkel, knie, heup of rug. Bij No Jump Volleybal mag je niet springen en dat is een stuk minder belastend voor het lichaam”, aldus Van der Aa. ,,Op het moment van het spelen van de bal moet een speler met beide voeten op de grond staan.” Hij testte het concept al met spelers van zijn club en kreeg enthousiaste reacties. Ook van de volleybalbond, die potentie ziet in een No Jump-competitie. 

Maar eerst komt er dus een toernooi op zondag 29 december in T-kwadraat in Tilburg, van 10.00 tot 17.00 uur. Geïnteresseerde teams (mannen, vrouwen, mixed) kunnen zich aanmelden bij Volley Tilburg. Er is dan ook een No Jump-demonstratiewedstrijd van het eerste mannenteam van Volley Tilburg.