Volledig scherm
Mitch Bruijsten (m.) in gevecht met Regensburg Eisbären © BD

Tilburg Trappers wint laatste oefenduel door late doelpunten

Dankzij een geweldige derde periode in het laatste oefenduel tijdens de voorbereiding kan Tilburg Trappers zich met een goed gevoel op de competitie richten. De Tilburgse club tegen kwam met 1-4 achter tegen Regensburg, maar in de derde periode werd de wedstrijd gekanteld. Eindstand: 6-4.

Een goedgevulde ijshal zag dat Reno de Hondt Trappers op 1-0 bracht. De prima start kreeg geen gevolg. In een powerplay wist Trappers ondanks meerdere kansen niet te scoren. Hoewel Ian Meierdres goede reddingen verrichtte, sloeg Regensburg wel twee keer toe. Zo kende de eerste periode een 1-2 eindstand.

De tweede periode was interessant en intens. Al snel drukte Regensburg het overwicht uit in twee treffers (1-4). Trappers-coach Bo Subr zette vervolgens met succes een time-out in. De Tilburgers knokten letterlijk voor iedere meter en de thuisploeg kwam terug tot 2-4. Toch eindigde de tweede periode enigszins in mineur. Max Hermens en Felix Schwarz raakten in gevecht en werden na een knokpartij voortijdig naar de kleedkamer gestuurd.

Keerpunt

De derde periode was het keerpunt voor Trappers. Opnieuw wist De Hondt te scoren waardoor de Tilburgers dichterbij kwamen (3-4). Tel daar de powerplay van een minuut later bij op en alles was weer mogelijk op Stappegoor. Het publiek veerde nog maar eens op en dat leek Trappers het laatste zetje te geven. Een powerplay voor Regensburg ten spijt, Kevin Bruijsten maakte na een geweldige solo de 4-4. Trappers ging erop en erover. Captain Mickey Bastings zorgde voor de  5-4. Het werd uiteindelijk via diezelfde captain ook nog 6-4 voor de ploeg van Subr.

De competitie begint voor Trappers op vrijdag 27 september met een thuiswedstrijd tegen Moskito Essen. 

Tilburg Trappers - Eisbären Regensburg 6-4 (1-2, 1-2, 4-0). Doelpunten Trappers: De Hondt (2), Bastings (2), K. Bruijsten (1), Hofland. Assists Trappers: Bison, Verkiel, Hofland, Stempher, K. Bruijsten