Volledig scherm
Ismael Lazaar vocht vorig jaar nog tegen Rico Verhoeven. © ANP

Tilburger Lazaar baalt van afgelast kickboksgevecht wegens positieve test: 'Een harde klap'

Ismael Lazaar was topfit voor zijn gevecht met Luis Tavares op het gala van Enfusion in Eindhoven, totdat hij plotseling hoorde dat het afgelast werd. De Tilburger kwam niet door de dopingtest. ,,Ik weet van niks."

Volgens Lazaar is er 'iets geks aan de hand'. Hij heeft nog altijd niet gehoord op welk middel hij positief getest zou hebben. De zwaargewicht houdt daarom ook nog een slag om de arm. ,,Het is allemaal nogal onduidelijk. In de loop van de week hoor ik meer. Ik denk dat het een dure fout is", zegt de kickbokser. 

Kilo's kwijt

Hij trainde de afgelopen maanden hard om topfit in de ring te verschijnen in het Indoor Sportcentrum, waar Enfusion zaterdag zijn vijfjarige jubileum vierde. De Tilburger was flink wat kilo's kwijt en was voor zijn gevoel klaar om de titel bij de zwaargewichten te veroveren. ,,Het is een harde klap dat ik niet mocht vechten."

Grote spijt

Organisator Ringfight Promotions plaatste een statement op zijn Facebook-pagina. ,,Tot onze grote spijt moeten wij jullie meedelen dat Ismael Lazaar wegens omstandigheden niet in actie zal komen." Het gala was ondanks het afgelaste gevecht van Lazaar goed bezet. Zo kwamen onder meer oude bekenden als Andy Souwer en Albert Kraus in actie op het gala. Souwer verloor met een knock-out. 

  1. Rugbyer Reinier Pieters uit Ammerzoden wil vaste kracht in Oranje worden
    PREMIUM

    Rugbyer Reinier Pieters uit Ammerzoden wil vaste kracht in Oranje worden

    International Reinier Pieters kwam in voorbereiding op de interland tegen Tsjechië even terug naar zijn ouderlijk huis in Ammerzoden. De 22-jarige viel echter op het laatste moment buiten de wedstrijdselectie, omdat bondschoach Gareth Gilbert de voorkeur gaf aan een fysiek sterkere speler. ,,Superzuur”, baalde de rugbyer, die na het nieuws weer naar zijn Franse vereniging Racing Club Vichy vertrok. ,,Al was het fijn om mijn familie weer even te zien.