Volledig scherm
Archiefbeeld Robin van Riel.

Tilburger Van Riel kan niet verrassen in WK-finale: 'Het ging zó snel'

Stiekem hoopte Robin van Riel donderdag op de 1500 meter van de WK onder 20 een plekje in de top-6 te bemachtigen. Het werd de teleurstellende twaalfde plaats, maar de 18-jarige atleet van Attila gaat toch met een goed gevoel zijn vakantie in. ,,Dit was wel de WK-finale."

Dat de concurrentie moordend zou zijn, dat was geen verrassing voor Van Riel. De Tilburger nam het in het Finse Tampere op tegen de mondiale wereldtop, onder wie de uiteindelijke winnaar George Meitamei Manangoi (3:41.71). De Keniaan was de Noorse runner-up Jakob Ingebrigtsen net te snel af (3:41.89). Justus Soget werd derde.

Voor Van Riel restte de laatste plaats in de series met een tijd van 3:48.65. Dat was even slikken, maar de teleurstelling veranderde na afloop snel in trots. ,,Ik liep hier tegen de absolute wereldtop, jongens die altijd op het hoogste niveau lopen. Het ging zó snel... Ik heb alles gegeven, dus ik mag niet klagen. Het was geweldig om mee te maken, je leert er zo veel van. Die ervaring neem je weer mee naar de volgende jaren."

Vakantie

Nu de WK erop zitten, gaat Van Riel zijn hoofd leegmaken in Italië. Drie weken op vakantie, om weer even fris te worden. ,,Deze week heeft veel energie gekost. Zeker ook mentaal. Als topsporter is het mentale gedeelte misschien nog wel belangrijker dan het fysieke. Je koppie moet het aankunnen. In Italië zal ik niet veel gaan lopen, het is belangrijk om het lichaam even rust te geven."