Volledig scherm
Dirk Sparidans maakte tot februari 2019 nog deel uit van het Nederlands mannenteam. © ANP

Tilburgse ex-international Sparidans nieuwe coach Volley Tilburg Dames 1

Tilburger Dirk Sparidans is de nieuwe trainer van het eerste damesteam van Volley Tilburg. Of, beter gezegd, hij is één van de twee trainers. Sparidans (30) vormt namelijk een duo met Dennis Gelissen.

Gelissen was al assistent-trainer bij de eerstedivisionist. Samen met voormalig international Sparidans staan ze tot aan het einde van het seizoen aan het roer van het Tilburgse schip. 

Sparidans speelde in zijn jeugdjaren voor VC Sarto, de voorloper van fusieclub Volley Tilburg. Nu is hij terug op het oude nest. ,,Er zit veel energie in de ploeg”, vertelt Sparidans op de clubwebsite. ,,Plezier hebben en lekker trainen, investeren in samenwerking in het veld. Dan komt de kwaliteit vanzelf bovendrijven.”

De dertiger stopte in februari van dit jaar als international. Twee maanden later beëindigde hij ook zijn clubloopbaan. Het trainersduo volgt Marcel Leijten op. Joep van Iersel, voorzitter van Volley Tilburg, vertelde daarover eerder tegen deze krant: ,,Er was blijkbaar onvoldoende chemie tussen de spelersgroep en de coach. Daar kregen wij vorige week signalen van en toen zijn er gesprekken gevoerd.” Vervolgens werden de wegen gescheiden.

Volledig scherm
Sparidans op archiefbeeld. © EPA