Toch nog eremetaal voor zaalvoetballer John de Bever

Bijna dertig jaar na zijn eerste zaalvoetbalinterland voor Oranje heeft John de Bever alsnog een haasje in ontvangst mogen nemen. Het erespeldje wordt sinds vorig jaar ook uitgereikt aan de Oranje Leeuwinnen en zaalvoetballers.

Dat was nog niet zo in 1988, toen de De Bever zijn zaaldebuut voor Oranje maakte. De Berlicummer, die inmiddels vooral bekendheid geniet als volkszanger, werd maandag door een afvaardiging van voetbalbond KNVB alsnog verrast met een haasje. Op Twitter laat De Bever weten trots te zijn op de verlate onderscheiding, vergezeld door de hashtag #JijKrijgtDieLachNietVanMijnGezicht. 

De oorsprong van het haasje ligt in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het speldje, een medaillon met een haasje erop, wordt traditiegetrouw uitgereikt aan iedere voetballer die zijn eerste interland speelt. 

Beste van de wereld

Door zijn zangcarrière is de (zaal)voetballoopbaan van De Bever wat in de vergetelheid geraakt, maar de Berlicummer was een begenadigd talent. In 1997 werd hij tijdens het WK zaalvoetbal in Brazilië gekroond tot beste zaalvoetballer ter wereld. 

Volledig scherm
John de Bever. © ANP Kippa
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement