Volledig scherm
De entree van IJssportcentrum Stappegoor bij thuiswedstrijden van Trappers. © Jeroen van Eijndhoven / PVE

Topper Trappers - Herner EV nagenoeg uitverkocht

Tilburg Trappers en Herner EV delen samen de koppositie in de Oberliga Nord. Na 13 speelronden hebben ze allebei 31 punten. Vrijdagavond staan ze tegenover elkaar in IJssportcentrum Stappegoor. De hal is nagenoeg uitverkocht.

Er zijn alleen nog enkele staanplaatsen aan de boarding beschikbaar. En voor het uitvak, dat 243 plekken telt, zijn pas 55 tickets verkocht. Maar daar worden alleen mensen uit Herne en omgeving in toegelaten. Wim Hendriks, financieel manager van Trappers verwacht echter dat het uitvak toch behoorlijk vol zal lopen. ,,In Duitsland zijn ze niet zo gewend aan voorverkoop op internet. Ik denk dat er veel Duitsers aan de kassa zullen staan vrijdagavond.” Een uitverkocht huis betekent dat er zo'n 2.900 mensen aanwezig zijn in de ijshal. 

Onderuit

Trappers speelde dit seizoen al een keer tegen Herner EV. In Duitsland gingen de Tilburgers toen met 4-3 onderuit. Dat is nog altijd de enige nederlaag in reguliere speeltijd voor de ploeg van Bo Subr. Vorige week volgde een tweede verliesbeurt, op bezoek bij Black Dragons Erfurt, maar dat was na overtime zodat Trappers nog een punt overhield aan dat duel.   

Stand aan kop in de Oberliga Nord: 1. Trappers 13-31 (+24), 2. Herner EV 13-31 (+20), 3. Füchse Duisburg 13-25 (+7), 4. Crocodiles Hamburg 13-24 (+18), 5. IceFighters Leipzig 13-22 (+16). 

Volledig scherm
IJssportcentrum Stappegoor. © Pix4Profs / Joris Knapen