Tilburg Trappers tegen Herner EV.
Volledig scherm
Tilburg Trappers tegen Herner EV. © Beeld Werkt

Topper van Trappers tegen Herner EV bijna uitverkocht

De topper in de Oberliga Nord tussen de ijshockeyers van Tilburg Trappers en Herner EV van dinsdag 18 februari is al nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog maar een paar zitplaatsen en een aantal staanplaatsen aan de boarding. Het betreft een ontmoeting tussen de koploper en de runner-up.

Beide ploegen zijn al verzekerd van deelname aan de play-offs, die begin maart van start gaan. Maar er is nog wel degelijk iets om voor te spelen. De ploeg die als eerste eindigt in de Oberliga Nord, heeft in de play-offs waaraan ook teams uit de Oberliga Süd meedoen in elke ronde thuisvoordeel. 

Eerste plaats

De eerste plaats lijkt Trappers niet meer te kunnen ontgaan. De Tilburgers staan bovenaan met 91 punten uit 37 wedstrijden, Herner EV is nummer 2 op de ranglijst met 79 uit 37. Voordat ze elkaar ontmoeten staan er voor beide ploegen komend weekend nog twee wedstrijden op het programma. Trappers speelt vrijdag een uitwedstrijd bij Saale Bulls Halle en krijgt zondag hekkensluiter Krefeld op bezoek. Dat laatste duel is vervroegd naar 13.30 uur, omdat Willem II zondag om 16.45 uur ook een thuiswedstrijd speelt.

Vorig jaar ontmoetten Trappers en Herner EV elkaar in de halve finales van de play-offs. Herner nam een 2-0 voorsprong in wedstrijden, maar de Tilburger wonnen vervolgens drie keer op rij en plaatsten zich alsnog voor de finale.

Dit seizoen stonden de ploegen drie keer tegenover elkaar. Herner EV won twee van die drie duels. In Herne werd het  4-3 en 7-2 voor de Duitsers, in Tilburg trok Trappers met 6-3 aan het langste eind.