Tilburg Trappers op het ijs.
Volledig scherm
Tilburg Trappers op het ijs. © Pix4Profs / Joris Knapen

Transferstop voor Trappers: ‘Voor ons verandert er weinig’

Het coronavirus maakte een abrupt einde aan het seizoen van de ijshockeyers van Tilburg Trappers. Omdat er nog altijd veel onduidelijkheid heerst over de toekomst, hebben de clubs in de Oberliga Nord besloten tot een transfershutdown tot 30 april.

De clubs uit de Oberliga Nord zijn gezamenlijk tot dit initiatief gekomen, zegt technisch manager René de Hondt. Aanvankelijk stond de finale van de play-offs op zondag 26 april op het programma. Normaal gesproken krijgen de ijshockeyers van Trappers een aantal weken rust tot de contractonderhandelingen eind mei, begin juni van start gaan.

Daarom verandert voor De Hondt weinig tot die periode. ,,Ik snap dat de spelers sneller duidelijkheid willen, want zij zitten vroegtijdig thuis. Maar ook zij willen niets liever dan dat de het coronavirus zo snel mogelijk over gaat.” Hij is vooral benieuwd wat de geleden schade is door de gemiste inkomsten van de play-offs. ,,Maar hoeveel dat is, is nu nog koffiedik kijken.”

Weinig wisselingen

De Hondt verwacht na de transfershutdown weinig wisselingen van de wacht binnen de Trappers-selectie. ,,Bij ons wordt sowieso minder geshopt, omdat het dan direct om imports gaat en daar mag je er maar twee van hebben binnen je selectie. De clubs uit de Oberliga Nord winkelen veel meer bij elkaar”, zegt hij. ,,Maar je houdt altijd rekening dat één of twee spelers vertrekken. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat je op deze manier afscheid wil nemen.”