Volledig scherm
Trappers © Pix4Profs / Joris Knapen

Trappers blijft winnen en pakt koppositie

Tilburg trappers heeft de smaak te pakken in de Oberliga Nord. De ploeg van Bo Subr versloeg Moskitos Essen en won voor de zesde keer op rij: 3-6.

Opnieuw ging het niet van een leien dakje en weer moest Trappers meerdere tegentreffers incasseren. Maar iedere wedstrijd weer kan de ploeg van Bo Subr een goaltje meer maken dan de tegenstander.

Na een tamme eerste periode vonden beide ploegen het tijd voor meer spektakel. Dat kregen de toeschouwers ook. Jordy Verkiel opende de score. Maar lang viel voor Trappers niet van de voorsprong te genieten: twee minuten later kwam de thuisploeg langszij.

De twee doelpunten brachten leven in de brouwerij. Danny Stempher maakte dankbaar gebruik van powerplay en Max Hermens scoorde twee minuten later: 1-3. Maar net als aan het begin van de periode drukte Essen de euforische stemming al snel de kop in. Nog geen minuut na de treffer van Hermens stond het alweer 2-3.

Game-misconduct

Het grootste spektakel hadden Essen en Trappers voor de derde periode bewaard: vier goals en een game-misconduct voor Diego Hofland. Door een straf van Ryan Collier begon Trappers met een man minder aan de laatste twintig minuten. Daar wist Thomas Richter wel raad mee in powerplay: 3-3.

Dit keer zorgde de tegentreffer bij Trappers voor het heilige vuur. Boet van Gestel en Collier (powerplay) zetten de Tilburgers op 3-5. Zelfs met een man minder op het ijs kon de ploeg van Subr scoren. Diego Hofland kreeg een game-misconduct, waarna Reno de Hondt een shorthanded goal maakte en de eindstand bepaalde op 3-6.

Door het verrassende verlies van Herner EV bij Fuchse Duisburg (9-2) pakte Trappers de koppositie.