Volledig scherm
Mitch Bruijsten in actie. © Pix4Profs / Joris Knapen

Trappers boekt tegen Hannover Scorpions grootste zege van het seizoen

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben vrijdagavond een ruime thuisoverwinning geboekt op Hannover Scorpions. De bezoekers konden de koploper twee periodes behoorlijk bijbenen, maar moesten toen capituleren. De score liep nog hoog op: 7-1.

Het spel golfde in de eerste periode in hoog tempo op en neer. Beide ploegen kregen kansen, maar de thuisploeg wist er als enige een te benutten. In de zestiende minuut prikte captain Mickey Bastings binnen op assist van Mitch Bruijsten: 1-0. Aan de andere kant hield goalie Ian Meierdres de Tilburgse ploeg met enkele goede reddingen zijn doel schoon.

Pas na ruim 26 minuten ijshockey werd de eerste straf uitgedeeld door de referee. Terwijl Jordy Verkiel zat te brommen, profiteerde Scorpions van het mannetje meer: 1-1. Trappers liet zich niet uit het veld slaan en kwam even later opnieuw op voorsprong. Diego Hofland gaf de puck op een presenteerblaadje aan Mitch Bruijsten, die van dichtbij de 2-1 binnen ramde.

En wat Scorpions eerder lukte, dat deed Trappers kort voor het eind van de tweede periode. Terwijl de eerste speler van de bezoekers een straf uitzat, sloegen de Tilburgers toe. Jordy van Oorschot en Mickey Bastings deden het voorbereidende werk, opnieuw Mitch Bruijsten rondde af: 3-1.

Maar zowel in de eerste als in de tweede periode schoten de gasten uit Hannover vaker op doel dan Trappers: 14-16 en 14-16. In de derde periode was het echter al snel over en sluiten voor Scorpions, toen Trappers in de 44ste, 45ste en 46ste minuut wist te scoren. De 4-1 van Reno de Hondt viel in powerplay, bij de 5-1 van Danny Stempher en de 6-1 van Max Hermens hadden beide teams evenveel spelers op het ijs. De strijd was gestreden, het was alleen nog de vraag hoe hoog de score zou oplopen. Max Hermens prikte er nog een goaltje bij (7-1) en Ian Meierdres voorkwam een paar keer door goed ingrijpen dat de gasten hun tweede treffer konden laten aantekenen. Zodat het voor Trappers de grootste overwinning van het seizoen tot nu toe werd.