Volledig scherm
Ivy van den Heuvel © Beeld Werkt

Trappers-captain Ivy van den Heuvel stopt met ijshockey

Ivy van den Heuvel zet een punt achter zijn ijshockeycarrière. De 30-jarige Bosschenaar geeft zijn maatschappelijke loopbaan de voorkeur. Tilburg Trappers moet op zoek naar een nieuwe captain.

Van den Heuvel heeft er dertien jaar ijshockey op het hoogste op zitten.  Hij kwam uit voor Amstel Tijgers Amsterdam, Eindhoven Kemphanen en de laatste acht jaar speelde hij bij Tilburg Trappers. Met 221 goals en 562 punten in 505 wedstrijden bezet de aanvaller de elfde plaats op de all-time topscorerslijst van de Tilburgse ijshockeyclub. Ook was Van den Heuvel een vaste klant bij het Nederlands team. 

Rennen

Het ijshockey was niet langer te combineren met zijn functie van eigenaar van een bedrijf in Tilburg dat aan personal training doet. ,,Tijdens de play-offs hebben de twee andere jongens heel veel voor mij opgevangen, maar het was vaak rennen van werk naar de ijsbaan. Dat is niet goed op de lange termijn”, besefte Van den Heuvel. ,,En als je dan bedenkt dat ik mijn bedrijf wil gaan uitbreiden, dan is in het belang van mijzelf, het bedrijf en Trappers maar één besluit mogelijk en dat is dat ik stop met ijshockey.”

Gegroeid

Van den Heuvel is Trappers dankbaar voor de periode die hij bij de club heeft kunnen doorbrengen. ,,Ik ben er gegroeid als speler en als mens en heb vriendschappen voor het leven gemaakt.” Hij wil nog iets gaan terugdoen voor de club, in wat voor vorm dan ook. ,,Maar niet nu. Andere zaken krijgen nu dus voorrang, maar ik ben echt van plan om me in te gaan zetten voor Trappers als mijn agenda dat weer toelaat.”

Volledig scherm
Ivy van den Heuvel (r) in actie tegen Lindau Islanders tijdens de play-offs afgelopen seizoen. © Beeld Werkt