Volledig scherm
© Beeld Werkt

Trappers droogt Deggendorfer af in eerste duel finaleserie

BEST OF FIVETilburg Trappers is de finaleserie van de Oberliga vrijdagavond uitstekend begonnen. In eigen huis werd Deggendorfer met 9-3 naar huis gestuurd.

Zoals in eerdere thuisduels in de play-offs zette Trappers direct na het startsignaal aan, op zoek naar de openingstreffer. Deggendorfer besloot om in die beginfase toch maar eerst even af te wachten en loerde op foutjes van de Tilburgers. Die waren er wel, maar Deggendorfer was niet bij machte ze af te straffen of vond goalie Ian Meierdres op zijn pad.

Trappers vond zijn vroege openingsdoelpunt via Mitch Bruijsten, enigszins geholpen door de tweede straf in korte tijd voor de Duitsers. Mitch Bruijsten kreeg de puck aan de zijkant diagonaal aangespeeld en hij mepte de puck ook diagonaal in het doel: 1-0.

Volledig scherm
Ivy van den Heuvel in actie tegen Deggendorfer © Beeld Werkt

Trappers zette daarna Deggendorfer weer onder druk, zoals het eerder onder meer Hannover Scorpions en Blue Devils Weiden volledig klem zette. Het betaalde zich uit in de 2-0 van Nardo Nagtzaam. Na een foutje in de Duitse defensie bediende Kevin Bruijsten Nagtzaam die niet twijfelde en scoorde.

Het klem zetten veranderde in periode twee in puur machtsvertoon. Deggendorfer kwam er in de eerste 10 minuten van periode twee niet aan te pas. Trappers reeg de kleine en grote kansen aaneen, maar Deggendorfer-goalie redde Cody Brenner redde aanvankelijk telkens knap. Totdat hij in een minuut tijd twee keer werd gepasseerd. Eerst door Brock Montgomery, daarna door Ivy van den Heuvel: 4-0.

Deggendorfer wisselde daarop Brenner voor de tweede keeper Filimonow, maar die leek wat bevangen door zenuwen en maakte enkele slippertjes. Maar Deggendorfer ging wel beter spelen. De 4-1 kwam van Kyle Gibbons, waarop Boet van Gestel de 5-1 binnenschoot. Het slotakkoord in periode 2 was voor Deggendorfer: Schembri maakte de 5-2.

Volledig scherm
Nardo Nagtzaam scoort en juicht: 2-0 © Beeld Werkt

Waar Deggendorfer aanvankelijk nog aan wilde zetten, liet de ploeg het gedurende periode drie lopen. Daardoor kon Trappers via Parker Bowles, Kevin Bruijsten, Danny Stempher en Mitch Bruijsten uitlopen naar 9 goals. Ondertussen scoorde Deggendorfer nog wel zijn derde treffer: 9-3.

Zondag is het tweede duel in de finaleserie, in Deggendorf.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement