Volledig scherm
Bartek Bison © Eliteprospects

Trappers haalt Amsterdamse forward naar Tilburg

Nadat eerder Diego Hofland aan de selectie werd toegevoegd, heeft Tilburg Trappers nu z'n tweede aanwinst binnen: Bartek Bison. De 21-jarige forward is geboren in Amsterdam en speelt al sinds z'n veertiende in het buitenland.

Bison - geboren in Amsterdam maar ook in het bezit van een Pools paspoort- werd op die jeugdige leeftijd door de Duitse topclub Mannheim Adler opgepikt, waar hij drie jaar voor jeugdteams uitkwam. Vervolgens kwam Bison in de Western Hockey League Noord-Amerika terecht; eerst bij Prince George Cougars en daarna bij Vancouver Giants. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Fargo Force (United States Hockey League) en Bismarck Bobcats (North American Hockey League). Met deze laatste ploeg bereikte hij de play-offs. Ook was Bison namens Oranje actief op het wereldkampioenschap in het Estse Tallinn.

Flinke impuls

,,Bartek ken ik al vanaf 2015 toen hij samen met onder andere Reno op het U-20 WK in Estland speelde. Toen was hij nog heel jong, maar je kon wel zien dat hij getalenteerd was”, reageert technisch directeur René de Hondt van Trappers. ,,Hij geeft onze selectie aanvallend een flinke impuls die we goed kunnen gebruiken. Bartek schaatst heel behoorlijk, is fysiek sterk en kan een doelpunt maken.”