Trappers verloor de finale van de play-offs vorig seizoen van EV Landshut.
Volledig scherm
Trappers verloor de finale van de play-offs vorig seizoen van EV Landshut. © copyright Marc Bolsius

Trappers heeft licentie voor volgend seizoen binnen

De ijshockeyers van Tilburg Trappers nemen komend seizoen definitief weer deel aan de Oberliga Nord.  Trappers heeft van de Duitse  ijshockeybond te horen gekregen dat het aan alle voorwaarden voldoet en de licentie ontvangen.

Dat geldt voor in totaal 19 van de 25 clubs die zich hebben aangemeld voor de Oberliga Nord en Süd. Vijf clubs moeten binnen twee weken nog aanvullende informatie naar de bond sturen. Eén club - Sonthofen Bulls - heeft en afwijzing ontvangen. Bij deze club worden verwoede pogingen ondernomen om alsnog een sluitende begroting op Oberliganiveau te kunnen presenteren binnen de daarvoor gestelde termijn. 

Trappers begint in september aan z'n vijfde seizoen in de Oberliga, het derde niveau in Duitsland. De eerste drie jaar werden de Tilburgers kampioen, vorig seizoen werd in de finale van de play-offs verloren van EV Landshut. Trappers heeft ondanks herhaalde verzoeken nog geen toestemming gekregen om te promoveren naar de DEL2. 

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.