Volledig scherm
© Pix4Profs / Joris Knapen

Trappers herstelt zich in Essen na zwakke start

De ijshockeyers van Tilburg Trappers begonnen vrijdagavond matig aan de uitwedstrijd bij Moskitos Essen, maar toonden veerkracht na een 2-0-achterstand. Uiteindelijk won de ploeg van Bo Subr met 3-5.

In de eerste periode konden de Tilburgers aanvallend totaal geen vuist maken. Moskitos, dat de vorige drie ontmoetingen met Trappers dit seizoen verloor, profiteerde en nam een 2-0 voorsprong.

Wat er tijdens de eerste pauze is gezegd in de kleedkamer van de Tilburgers is niet bekend, maar het had effect. Al na 13 tellen in de tweede periode kwam de ‘Anschlusstreffer’ van Jordy Verkiel: 2-1. Met het uitlokken van wat vechtpartijtjes probeerde de thuisploeg het ritme van Trappers te breken, maar Moskitos kreeg het deksel op de neus. Via doelpunten van Bartek Bison, Mitch Bruijsten (in powerplay) en Jonne de Bonth stond het plots 2-4. Maar het was nog niet gedaan. Aan het eind van de tweede periode moest Ian Meierdres toch nog een keer vissen: 3-4.

De derde periode was een stuk minder hectisch. Weinig grote kansen, maar veel spanning.Trappers hield stand en maakte de klus af toen de thuisploeg in de laatste minuut de goalie inwisselde voor een veldspeler. Mitch Bruijsten scoorde ‘empty net’ de 3-5.

Er kwam goed nieuws voor Trappers uit Duisburg, waar Füchse met 6-4 won van Herner EV, de enige concurrent van de Tilburgers voor de titel in de Oberliga Nord.

Zondag speelt Trappers om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen Saale Bulls Halle.