Volledig scherm
Jonne de Bonth (rechts) in actie tegen Rostock Piranhas. © Pix4Profs / Joris Buijs

Trappers herstelt zich van nederlaag in tumultueus vechtduel

De ijshockeyers van Tilburg Trappers leden vrijdag hun eerste nederlaag van het seizoen in de Oberliga Nord op bezoek bij Herner EV (4-3), maar toonden zondagmiddag veerkracht. Subtopper Rostock Piranhas kwam op voorsprong in Tilburg, maar Trappers sloeg snel en keihard terug en won uiteindelijk met 9-5.

Het was even schrikken voor de ruim 2200 toeschouwers op Stappegoor toen Piranhas al na zeven minuten op 0-1 kwam. En dat twee dagen nadat Trappers z’n eerste nederlaag van het seizoen had moeten slikken. Maar vijf minuten later zag de wereld er heel anders uit. Vier treffer kort na elkaar leverde na 12 minuten een tussenstand van 4-1 op. Danny Stempher, Max Hermens, Ryan Collier en Mitch Bruijsten scoorden voor de thuisploeg.

Andere aanblik

Toen in de beginfase van de tweede periode ook de 5-1 (Jonne de Bonth) en 6-1 (Mitch Bruijsten) vielen, leek Trappers op weg naar een monsterzege. Maar de bezoekers uit het voormalige Oost-Duitsland gaven zich nog niet gewonnen. Twee treffers van Tomas Kurka gaven de stand plots een heel andere aanblik: 6-3. Zou het nog kunnen voor Piranhas? Met de zevende Tilburgse treffer (Reno de Hondt) werd die hoop nog in de tweede periode grotendeels de grond ingeboord: 7-3.

Knokpartijtjes

Zou Trappers de tien nog halen? Of zou het nog een beetje spannend worden? Geen van beide. In de derde periode weinig treffers, maar veel knokpartijtjes. Op een gegeven moment zaten er van Trappers vijf (!) en van Piranhas  drie spelers op de strafbank wegens vechten. Tussen al het vechten door prikte MItch Bruijsten shorthanded de 8-3 binnen. In de slotfase deed Koopmann in powerplay nog wat terug namens de bezoekers (8-4), maakte Mitch Bruijsten er nog 9-4 van voor Trappers en bepaalde Roman Tomanek de eindstand op 9-5. Trappers heeft door deze overwinning nu 15 punten uit zes wedstrijden.