Volledig scherm
Trappers tegen Black Dragons Erfurt © Beeld Werkt

Trappers kan dus ook verliezen in overtime

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben vrijdagavond verrassend puntenverlies geleden. Op bezoek bij nummer voorlaatst Black Dragons Erfurt moest de ploeg van Bo Subr in overtime met 3-2 buigen. 

De Tilburgers kunnen dus ook verliezen als het op extra tijd aankomt. De eerste drie wedstrijden die op overtime uitdraaiden dit seizoen, trok Trappers steeds aan het langste eind met de golden goal.  In Erfurt stonden de Nederlanders geen moment op voorsprong. In de zevende minuut nam de thuisploeg de leiding tijdens een dubbele powerplay. Maar aan het eind van de eerste periode zorgde Reno de Hondt voor de gelijkmaker: 1-1. 

De tweede periode was 27 tellen jong toen Black Dragons opnieuw aan de leiding kwam, nu in ‘gewone’ powerplay: 2-1. Max Hermens zorgde er - ook in powerplay - voor dat beide ploegen ook de tweede pauze ingingen met een gelijke stand: 2-2. 

Koppositie

In de derde periode werd er niet gescoord, zodat het duel in overtime moest worden beslist. Na twee minuten en drie seconden schoot Maurice Keil de winnende treffer achter goalie Ruud Leeuwesteijn: 3-2. Ondanks het puntenverlies behoudt Trappers de koppositie in de Oberliga Nord. Mede-koploper Herner EV verloor namelijk ook na overtime (van Hannover Indians, 5-4), zodat de Tilburgers op doelsaldo de ranglijst nog aanvoeren. 

Zondag ligt de Oberliga Nord stil. Vrijdag staat in Tilburg de kraker tussen de twee koplopers op het programma: Tilburg Trappers - Herner EV.