Trappers kruipt door oog van de naald in kolkende Arena

VideoTilburg Trappers ging met één doel richting Herne: als een wervelwind door de Hannibal-Arena razen. De bezoekers startten furieus, zakten in en kropen door het oog van de naald. Maar de titelverdediger dwong wel een beslissingsduel in eigen hal af: 3-5.

Na twee duels in de halve finale van de play-offs stond Trappers met de rug tegen de muur en het mes op de keel. Een fout konden de Tilburgers zich dus niet meer permitteren, anders zou een vierde opeenvolgende Oberligatitel ver weg zijn.

Tegen Herner leefde het op. Het leek alsof de verzorger een slaapmiddeltje in de thee had gedaan van de thuisploeg in plaats van het drankje van Trappers. Na drie minuten schoot Ryan Collier de bezoekers al op voorsprong via powerplay. De thuisploeg leek amper van de schrik bekomen of Mitch Bruijsten verdubbelde de score: 0-2.

Daarna werd het meer een wedstrijd, met spel dat op en neer golfde. De haast onklopbare Björn Linda moest aan het eind van de eerste periode voor de derde keer vissen, toen Nardo Nagtzaam de 0-3 binnen tikte.

Na de adempauze deed Trappers het een tikkeltje rustiger aan. Herner stoomde vaker op, was dreigender, maar scoorde niet. Op slag van rust deelde Max Hermens met de 0-4 de genadeklap, zo leek.

Kolkende Arena

In de derde periode liet de thuisploeg zien waarom een bezoekje soms de ‘Hel van Herne’ wordt genoemd. Binnen de minuut gooiden Dennis Thielsch en Marcus Marsall het gevecht weer helemaal open. De wervelwind was nog niet uitgeraasd, want Brad Snetsinger liet de Hannibal-Arena kolken van vreugde: 3-4.

Het publiek ging nog maar eens achter de thuisploeg staan, schreeuwen en klappend probeerden zij hun helden naar de overwinning te schreeuwen. Maar Trappers hield stand en kroop door het oog van de naald na de bevrijdende treffer van Kevin Bruijsten: 3-5.

Zaterdag staat de beslissende kraker op het programma. Treft Trappers of Herner Landshut in de finale?

Volledig scherm
Trappers won het derde duel. © Beeld Werkt