Volledig scherm
© Beeld Werkt

Trappers laat zich in overtime verrassen door Lindau Islanders

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben vrijdagavond onverwacht een valse start gemaakt in de play-offs. Lindau Islanders won de eerste wedstrijd in ronde 1 van de play-offs in Tilburg in de overtime: 2-3.

De nummer 8 van de Oberliga Süd bleek taaier dan verwacht voor de nummer 1 uit de Oberliga Nord behoorlijk in de met 2.650 toeschouwers vrijwel uitverkochte ijshal op Stappegoor. Het leek even op rolletjes te lopen toen Trappers al in de vierde minuut de score opende; captain Ivy van den Heuvel schoot op assist van Mickey Bastings de 1-0 binnnen.

Penaltyshot

Het duurde tot halverwege de tweede periode voordat de bezoekers uit Zuid-Duitsland voor de tweede keer moesten capituleren. Eerst stopte de uitblinkende Islanders-goalie David Zabolotny nog een penaltyshot van Mickey Bastings, maar nog geen minuut later stond het alsnog 2-0. Kevin Bruijsten haalde de trekker in de 32ste minuut over.

De bezoekers beperkten zich tot dat moment voornamelijk tot waar ze goed in zijn: verdedigen.Maar tijdens enkele fases van powerplay werden ze ook een paar keer knap gevaarlijk en moest goalie Ian Meierdres ingrijpen om te voorkomen dat het weer echt spannend werd.

Twee keer binnen twee minuten

In de derde periode sloeg Islanders dan toch toe, zelfs twee keer binnen twee minuten. En toen stond het na 49 minuten plotseling 2-2! In de slotfase dicteerde Trappers weer, maar kwam ook Islanders een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van de winnende treffer. Die viel aan geen van beide kanten, zodat het op overtime uitdraaide. De eerste kans was voor Trappers, maar Kevin Bruijsten zag zijn inzet gekeerd door Zabolotny. Aan de andere kant was het bij de eerste doelpoging in de overtime wel raak: 2-3. Einde wedstrijd. Zondag moet Trappers in Lindau zien te winnen om te voorkomen dat Islanders een 2-0 voorsprong neemt in de best-of-five-serie.

Trappers was niet het enige topteam uit de Oberliga Nord dat een moeilijk avondje had. De nummer uit Nord, Hannover Indians ging in eigen hal onderuit tegen de nummers 6 uit Süd, Selber Wölfe: 5-7