Volledig scherm
Herner EV tegen Trappers © Arie Leeuwesteijn

Trappers leeft nog na thriller tegen Herner EV

De ijshockeyers van Tilburg Trappers keken dinsdagavond de dood in de ogen in de halve finale van de play-offs, maar leven nog na een ware thriller. Drie keer kwamen de Tilburgers terug van een achterstand om uiteindelijk met 5-3 te winnen van Herner EV. De stand in de serie is 2-1 voor de Duitsers; donderdag is duel 4 in Herne.

Trappers was vastbesloten om te laten zien dat zijn in de finale thuishoren, ook al had Herner EV de eerste twee duels in deze halve finale gewonnen. Maar de Duitsers toonden zich ook nu weer uiterst effectief. Na negen minuten openden zij de score: 0-1. Twee minuten later was het gelijk, toen Kevin Bruijsten de 1-1 binnen schoot. Vlak voor het einde van de eerste periode keek de thuisploeg plots weer tegen een achterstand aan: 1-2.

Veerkracht

Maar in de tweede periode toonde Trappers opnieuw veerkracht. Na een waar beleg van het Herner doel viel dan eindelijk de verdiende 2-2. Nardo Nagtzaam schoot van afstand, Ivy van den Heuvel tipte de puck achter doelman Björn Linda.

Een zware overtreding van Reno de Hondt goeide roet in het eten van Trappers. De Tilburger kreeg 5 minuten straf en een Game Misconduct, zodat hij alvast kon gaan douchen. Tijdens de vijf minuten durende powerplay sloegen de bezoekers toe: 2-3.

Kon Trappers nóg een keer opstaan in deze loodzware serie, waarin het al zoveel tikken te verwerken kreeg? Ja! Vroeg in de derde periode schoot Mitch Bruijsten op doel, na de redding van goalie Linda prikte Kevin Bruijsten de derde gelijkmaker binnen. Op een moment dat Herner met een mannetje meer speelde en op jacht ging naar de 3-4, sloeg Trappers bij een break-away toe; Mitch Bruijsten maakte de 4-3!

Drie tegen vijf

Trappers moest het vervolgens wegens straffen van Vogelaar en Kevin Bruijsten enkele minuten met drie tegen vijf spelers doen. De thuisploeg wankelde hevig, maar bleef overeind. Om vervolgens door een treffer van Nardo Nagtzaam 37 seconden voor het einde van de wedstrijd definitief de winst binnen te slepen.

Herner EV leidt nog wel met 2-1 in de  serie, maar Trappers is nog in de race. Donderdag moet ook duel vier in Herne worden gewonnen om er een vijfde en beslissende wedstrijd uit te slepen. Die is dan zaterdag in Tilburg.