Volledig scherm
Trappers won bij Blue Devils Weiden. © Oberpfalz Medien

Trappers maakt korte metten met Blue Devils en staat met anderhalf been in kwartfinale

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben zondag ook hun tweede play-offduel met Blue Devils Weiden gewonnen: 1-6. Daarmee staan de Tilburgers met anderhalf been in de kwartfinale. Vrijdag werd het 5-2 voor Trappers.

Volledig scherm
Mitch Bruijsten tijdens de thuiswedstrijd tegen Blue Devils Weiden. © Beeld Werkt

Als dinsdag het derde duel in de best-of-fiveserie met Blue Devils gewonnen wordt - Trappers speelt dan thuis - zit de achtste finalestrijd tussen de twee teams erop.

Zondag nam Trappers in de zevende minuut een 0-1 voorsprong via een treffer van Jonne de Bonth. Elf minuten later verdubbelde Kevin Bruijsten de score op aangeven van Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings.

Furieus

Waar Trappers vrijdag furieus opende en na twintig minuten met 4-0 voor stond, nam de ploeg dit keer wat langer de tijd voor een voorsprong van dezelfde cijfers. Een powerplaygoal van Giovanni Vogelaar bracht de stand op 0-3. Reno de Hondt schoot in de 35ste minuut de 4-0 binnen. Vlak voor de tweede pauze was het Kevin Bruijsten met zijn tweede van de avond: 0-5.

In periode drie ging Trappers rustig door met scoren. Brock Montgomery maakte er 0-6 van alvorens Marcel Waldowsky de eer redde voor Blue Devils Weiden, met de 1-6.

Het derde duel tussen de nummer een van de Oberliga-Nord en de nummer acht van de Oberliga Süd start dinsdag om 20.00 uur. 

  1. Rugbyer Reinier Pieters uit Ammerzoden wil vaste kracht in Oranje worden
    PREMIUM

    Rugbyer Reinier Pieters uit Ammerzoden wil vaste kracht in Oranje worden

    International Reinier Pieters kwam in voorbereiding op de interland tegen Tsjechië even terug naar zijn ouderlijk huis in Ammerzoden. De 22-jarige viel echter op het laatste moment buiten de wedstrijdselectie, omdat bondschoach Gareth Gilbert de voorkeur gaf aan een fysiek sterkere speler. ,,Superzuur”, baalde de rugbyer, die na het nieuws weer naar zijn Franse vereniging Racing Club Vichy vertrok. ,,Al was het fijn om mijn familie weer even te zien.