Volledig scherm
Ivy van den Heuvel. © Beeld Werkt

Trappers met één been in de volgende ronde na eenvoudige zege

Dit keer geen verrassing op Stappegoor dinsdagavond. Tilburg Trappers zette eenvoudig Lindau Islanders opzij. Hierdoor staat de titelverdediger met één been in ronde 2 van de play-offs.

Flitsend ging Trappers van start, zich revancherend voor de verrassende nederlaag in de eerste thuiswedstrijd (2-3 in overtime). Ryan Collier opende het Tilburgse doelpuntenbal al na 42 seconden. Dit smaakte naar meer voor zowel publiek als ijshockeyers. Danny Stempher verdubbelde de score: 2-0.

Knokpartijen

In de tweede periode kreeg de thuisploeg het een stuk lastiger, vooral door het fysieke spel van de bezoekers uit Lindau – enkele raken klappen werden uitgedeeld in periode twee en drie. Met de prima keepende David Zabolotny kon Trappers de Zuid-Duitse muur lastig slechten. Maar twee afstandsschoten van Alexei Loginov (powerplay) en Mickey Bastings bleken de goalie te machtig: 4-0.

Daarmee stond nog niet de eindstand op het scorebord. Danny Stempher tekende voor 5-0 met een shorthanded goal. Deed Lindau dan helemaal niet terug? Jawel, Christopher Stanley maakte de eretreffer (5-1), maar Brock Montgomery zette de eindstand op het scorebord.

Matchpoint

Aan de Bodensee kan Trappers het vrijdagavond beslissen, waar de titelverdediger zijn eerste matchpoint graag direct wil benutten.