Volledig scherm
Trappers speelde afgelopen vrijdag in een vol ijssportcentrum Stappegoor tegen de kampioen van de DEL2, Bietgheim Steelers. © Beeld Werkt

Trappers met twee Friese gastspelers tegen twee DEL1-teams

De ijshockeyers van Tilburg Trappers staan voor een paar bijzondere wedstrijden. Komend weekend nemen ze het in Heerenveen op tegen twee ploegen die op het hoogste Duitse niveau uitkomen, de DEL1. 

Officieel is het Oranje dat deelneemt aan de Thialf Icehockey Cup op zaterdag en zondag. Maar in de praktijk is het Trappers - kampioen van de Duitse Oberliga - dat aan zal treden in Heerenveen. De selectie van Bo Subr wordt voor de gelegenheid aangevuld met twee spelers van Heerenveen Flyers, Niels van der Vossen en Lars den Edel. 

Düsseldorfer EG 

Zaterdag 1 september neemt Oranje het op tegen Düsseldorfer EG. De andere wedstrijd die dag is Fishtown Pinguins uit Bremerhaven tegen Krefeld Pinguine.  Zondag spelen eerst de twee verliezers van zaterdag tegen elkaar, daarna volgt de wedstrijd om de eerste plek in dit toernooi tussen de twee winnaars van de zaterdagduels.

Fishtown Pinguins werd afgelopen seizoen negende in de DEL1 en sneuvelde in de kwartfinale van de play-offs tegen de latere kampioen EHC Red Bull München. Krefeld Pinguine en Düsseldorfer EG wisten zich niet te plaatsen voor de play-offs. Pinguine eindigde als veertiende (en laatste) in de DEL1, Düsseldorf werd elfde.  

Bietigheim Steelers 

Afgelopen vrijdag speelde Trappers een oefenwedstrijd tegen de kampioen van de DEL2, Bietigheim Steelers. De Tilburgers verloren dat duel in eigen hal met 4-7. 

Volledig scherm
Bietigheim Steelers, de kampioen van de DEL2, won vrijdag met 7-4 van Trappers op Stappegoor. © Beeld Werkt